lunes, 28 de enero de 2013

MABE PEARLS

MABE PEARLS are quite unique dome shaped pearls.  They are mostly cultivated in salt water and have a hemispherical shape.  This shape is due to the insertion of a tissue graft from a donor oyster against the inside of the shell.upon which a pearl sac forms, which is slowly filled with layers of nacre.  As a result, this process causes mabe pearls to have a flat side.  This process can take from 2-6 years.  Their shape and unique brilliant nacre makes them perfect for jewelry, especially for rings, earrings and pendants.  They are formed in many colors ranging from light pinks to bluish shades resulting in breathtaking unique pearls with a lower price compared to round cultured pearls..


A natural pearl is formed when the mantle tissue of the oyster is injured.  As a response, the tissue produces nacre..  In cultured fresh water pearls different colors can be obtained by inserting natural dyes into the mussel shell.

Mabe pearls are most commonly produced in the Amami Ohima Islands in the southern coast of Japan, Australia, Indonesia and Polynesian Islands.

PERLAS MABE

Este tipo de perlas tiene una forma hemiesférica con un lado plano, debido a la colocación de un injerto de ostra en la pared de la concha, donde se forma el saco de la perla que será rellenado de capas de nácar.  Estas perlas se cultivan predominantemente en agua salada y su formación toma de 2-6 años.  Su forma y el brillo de su nácar las hacen únicas para joyería, donde son utilizadas en forma de sortijas, pendientes o colgantes.   Su gama de colores es extensa incluyendo desde los rosados pálidos hasta los tonos azulados.
Su precio es más económico que las perlas redondas.  Las de mejor calidad se encuentran predominantemente en las islas Amami Ohima en el sur de Japón, Australia, Indonesia y las islas Polinesia.

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